صدای بورس - میثم قریشی؛ نماد معاملاتی شرکتها به دلایل مختلفی مثل برگزاری مجمع عمومی عادی یا فوقالعاده، افشای اطلاعات و عدم رعایت الزامات قانونی متوقف میشوند. در سالهای گذشته تعداد این نمادها زیاد بود ولی از سال ۱۴۰۰ تلاش زیادی شد تا نمادهای متوقف به حداقل برسد. در حال حاضر ۱۴ نماد فرابورسی به مدت بیش از یک سال، بسته شدهاند برای مثال سه پتروشیمی دهدشت، کازرون ، ممسنی و بانک آینده را میتوان به عنوان نمادهای با بیش از یک سال تعلیق نام برد.
از شرکتهای فرابورسی میتوان شرکت عمران و توسعه شاهد با نماد "ثعمرا" را نام برد که به علت عدم رعایت معیارهای پذیرش یا الزامات افشا متوقف است. در بازار دوم فرابورس شرکت فراوردههای غذایی و قند چهارمحال، پتروشیمی مارون و بیمه تجارت نو برای برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه و شرکت داروسازی کاسپین تامین جهت برگزاری مجمع فوقالعاده بسته شدهاند اما "فرود" تا اتمام مراحل قانونی تصمیمگیری در خصوص افزایش سرمایه متوقف میماند.
"تپسی" درگیر افزایش سرمایه است
در مورد تپسی در گفتوگوی اختصاصی با میثم فدایی، مدیرعامل شرکت فرابورس ایران عنوان شد که نماد معاملاتی پیشگامان فنآوری و دانش آرامیس تا مشخص نشدن فرایند افزایش سرمایه این شرکت باز نمیشود.
بیشتر بخوانید: فروشگاههای زنجیرهای تولیدکنندگان را گروگان گرفتهاند!
در تابلوی زرد فرابورس شرکتهای پر حاشیه پتروشیمی کازرون، ممسنی و دهدشت به دلیل عدم رفع ابهامات سال ۹۹ تعلیق شدهاند اما نمادهای "زنجان"، "نیرو"، "آینده"، "حبندر"، "وسنا"، "نتوس" و "وآتوس" برای برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه بستهاند. تولید تجهیزات سنگین هپکو و شیمیایی رنگین به مجمع فوقالعاده رفتند و "وکادو"، "لکما" و "خصدار" افشای اطلاعات زدند در حالی که بیمه زندگی باران با نماد "باران" به دلیل وجود ابهام در اطلاعات منتشر شده بسته ماند. از سال ۹۷ معاملات "رفاه" با حکم قضایی ممنوع شد.
روغن نباتی ناب در تابلوی نارنجی بازار پایه برای برگزاری مجمع عمومی و فوقالعاده متوقف شد و همچنین "دتهران" به مجمع فوقالعاده رفت. بانک آینده از شهریور سال گذشته تعلیق شده است و خبری از بازگشایی نمیدهد، "تفیرو" و "شصفها" با افشای اطلاعات همراه شدند و ماشینسازی نیرومحرکه برای برگزاری مجمع فوقالعاده و افشای اطلاعات بست. شرکت داروسازی تهران شیمی از تیر ماه سال جاری و شرکت صنعت و تجارت آداک از آذر ۱۳۹۸ به دلیل ابهام در افشای اطلاعات متوفف شدند.
اما حکایت تابلوی قرمز فرابورس چیز دیگری است؛ جایی که "کابگن" برای برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه و فوقالعاده بسته و "غیوان" به دلیل ابهام در اطلاعات تعلیق شد. بر روی تابلوی قرمز، شرکت اعتباری توسعه از فروردین ۹۹ به خاطر ابهام در وضعیت ناشر معامله نمیشود، "چکارم" سال ۹۷ به مجمع عمومی سالیانه رفت اما به دلیل عدم اظهار نظر حسابرس باز نشد و "بدکو" به خاطر ابهام در اطلاعات از سال ۹۴ بسته است. شرکت بستهبندی پارس سال ۹۴ مجمع انحلال تشکیل داد و نمادش تعلیق شد، سولیران نیز سال ۹۹ راه انحلال را پیش گرفت. نمادهای "ومهر" و "وقوام" هم با توجه به ادغام در بانک سپه بسته شدند.
نظر شما